3:e Våningen / 3rd Floor

Gothenburg, Sweden

Sockerbruket 9
41451 Gothenburg
Gothenburg, Sweden

kontakt@3vaningen.se

Nr 2 – Nr 3
Serien Off the Wall
Installation
Off the Wall är en serie verk med ektroniskt styrt filter på glas, som kan dimra från klar genomsyn till diffust. Ett pågående samarbete mellan konstnärerna Olof Persson och David Sabel, om relationen mellan offentlig och privat. Det finns idag fyra verk i serien och de har tidigare visats på 3:e Våningen – Center för samtidskonst i Göteborg, konstmässan Art Safari i Bukarest och Dnipropetrovsk Museum of Art i Dnipropetrovsk.
"I min barndoms återkommande mardröm befinner jag mig i ett rum utan botten, vars obeskrivliga och transparenta väggar är nära inpå och samtidigt långt borta. En plågsam känsla som var bortom, inuti och stum. I kontorslandskapets möjlighet till avskildhet fann jag en metod, elektronisk smartfilm, som gav en förbindelse. Den konstnärliga kontexten är inte ett försök till tolkning eller kopiering av minnesbilden, utan en fas på vägen till något annat, obestämt. On/Off the Wall."

Nr 2 – Nr 3 i serien består av en installation med två transparenta skärmar, fritt ställda sida vid sida i rummet. De kan spela som par eller var för sig. Genom skärmarnas elektroniskt programmerade på/av-lägen, utgörs bilden av steglösa skiftningar och växlingar i transparens. Det är en sällsam känslighet i fönstret och leder in i diskussion om förhållande mellan offentligt och privat.

210 x 130 cm, 210 x 130 cm.
Smartfilmsfilter, plexiglas, aluminiumram, gummilist, elektronisk teknik.

Olof Persson and David Sabel, 'No.2 – No.3', Off the Wall series, Electronic filter on plexiglass in aluminium frame and digital programming, 210 x 130 cm and 210 x 130 cm, 2017, photo: Hannes A. Brandulv.


Further links: